Cégeljárások ügyvéddel

   Cégjogászaink a lentebb felsorolt tevékenységeket gyakorolják aktívan és nagy tapasztalattal, de e mellett minden felmerülő cégjogi problémára, cégjogi eljárásokra tudnak megoldást nyújtani. Amennyiben ezeken túlmenő cégjogi problémája merülne fel, kérjük jelezze nekünk a kapcsolat menüpontban.

 

                              

 

Cégeljárások menete

   A cégeljárás kezdeményezését követően cégjogászaink felveszik az ügyfél adatait, és elkérik a cégeljáráshoz szükséges dokumentumokat. Ezek után elkészítjük a cégeljáráshoz fűződő dokumentumokat. A kész dokumentumokat az ügyvédnél lehet aláírni. Az aláírt dokumentumokat az ügyvéd megküldi a cégbíróságnak. A dokumentumokból egy példányt az ügyfél is megkap. A cégbíróság a cégbejegyzésről értesíti az ügyvédet.

 

olcsó kft alapítása online

 

Cégeljárások

 

   A következő cégeljárásokat kezdeményezheti Nálunk: Kft alapítás, Bt alapítás, Cégmódosítás, Székhelyszolgáltatás, Cégmegszüntetés, Cég adásvétel.

 

   A Kft alapítás a leggyakoribb cégalapítás. Az enyhébb felelősségi szabályok miatt sokan választják a Kft cégformát. 2014 Március 15-ig érdemes Kft-t alapítani, mert elég hozzá 500.000 Ft. Március 15-e után már 3 millió Ft szükséges a Kft alapításhoz. Amennyiben nem élt a lehetőséggel akkor sincs gond, mert apportban is megoldható a törzstőke. Egyetlen személy is alapíthat Kft-t, ez esetben egyszemélyes Kft jön létre. A másik lehetőség, hogy többen alapítanak egy Kft-t, ez esetben pedig többszemélyes Kft alapítására van szükség. Kft alapítás esetén minden alapító tag vagyoni hozzájárulása teszi ki az alapítói tőkét. A vagyoni hozzájárulást pénzben és/vagy apportban (minden, ami nem pénz; pl. ingatlan) kell rendelkezésre bocsátani.

 

   A Bt alapítás ma már ritkábban fordul elő, mint a Kft alapítás. A Bt alapítást kisebb cégeknek, főleg családi vállalkozásoknak ajánljuk. A Bt alapításához nem szükséges komolyabb vagyon befizetése, vagy rendelkezésre bocsátása. A kedvezőbb adózási szabályok miatt szokták ezt a cégformát választani. Bt alapításához minimum két főre van szükség, ugyanis kell lennie legalább egy beltagnak, és legalább egy kültagnak. Itt is, mint Kft alapítás esetén minden tag vagyoni hozzájárulása kell a cégalapításhoz. A vagyoni hozzájárulást pénzben és/vagy apportban (minden, ami nem pénz; pl. ingatlan) kell rendelkezésre bocsátani.

 

   A cégmódosítás egy már létező céggel kapcsolatos cégeljárás. A cég társasági szerződését módosítjuk ebben az esetben. A tevékenységi kör módosításához nem kell cégeljárást kezdeményezni. Ennek az adatnak a változását a NAV-hoz kell bejelenteni. Figyelmeztetjük, hogy március 15-tő kezdve cégmódosítást kell elvégezni, mivel innentől kezdve már 3 millió Ft törzstőke kell egy Kft fenntartásához!

 

   Székhelyszolgáltatás is nyújtunk Önnek, amennyiben nem rendelkezik székhellyel, vagy változtatni szeretne székhelyén. Céges levelei Hozzánk jönnek be, és azokat továbbítjuk Önnek a megadott helyre.

 

   Cégmegszüntetés szolgáltatásnál segítünk Önnek végelszámolás keretében rendezni a megszüntetéssel kapcsolatot teendőket.

 

   Cég adásvétel, vagy üzletrész adásvétel cégmódosítási eljárás keretében történik. Azonban ez esetben szükségeltetik egy adásvételi szerződés is a cégeljárás lebonyolításához.

 

eCégbázis © 2012-2013 - Minden jog fenntartva - Whole World Consulting Kft. Budapest