CÉGALAPÍTÁS - online és gyors cég alapítása

 

Cégalapítás és cég alapítása 13.9901. Regisztráljon az eCégbázis rendszerébe a cégalapítás megkezdéséhez. Adatait bizalmasan kezeljük és harmadik félnek nem adjuk ki, adatkezelési és nyilvántartási számunka az oldal alján.

 

2. Visszaigazolás után a rendszerbe lépve válassza ki cégalapítás vagy bármely cégeljárást és kövesse a feltöltési és letöltési utasításokat

 

3. Az eljárás végeztével meg is kapja az időpontot amikor a kiválasztott ügyvédnél kell megjelennie, és már csak az aláírások vannak hátra egy rövid felvilágosítás kíséretében.

 

Cégalapítás online megoldásokkal, automata iratkitöltő rendszerekkel így cég alapítása gyorsan.

 

olcsó cég alapítása online

 

Hogyan kezdjunk cégalapítás eljárásba

Cégalapítás első lépéseként meg kell határoznunk a tevékenységünknek megfelelő cégformát.

A legelterjedtebb cég alapítása a korlátolt felelősségű társaság(Kft.). Ma Magyarországon a cégalapítás eljárások 95%-a Kft. cégforma alapján történik. Kedvezőek a felelősségi szabályok, és elég 500 ezer Ft. jegyzett tőke az alapításhoz. Ezen kívül jelentősnek tekinthető még a betéti társaság (Bt.). alapítása. Ezt a cégformát a kisebb tőkével rendelkező csoportok, családi vállalkozásokválasztják. Ennél a formánál nincsen minimum tőkehatár, azonban a beltag felelőssége korlátlan, saját vagyonával is felel a társaság kötelezettségeiért. Részvénytársaság(Rt.) alapításához komolyabb alaptőkére van szükség. Zártkörű részvénytársaságot (Zrt.) 5 millió Ft, nyilvánosan működő részvénytársaságot (NyRt.) 20 millió Ft rendelkezésre bocsátásával lehet alapítani. Ezek a legelterjedtebb formák cégalapítás eljáráshoz.

 

 

Milyen alapfeltételekre van szükség a cég alapításához

Gazdasági társaság esetén társasági szerződés, alapszabály, vagy alapító okirat létrehozása szükséges.

A többszemélyes gazdasági társaságok cég alapítása esetén társasági szerződést kell megkötni. Ez alól kivétel az Rt., amely alapszabály létrehozásával alapítható. Egyszemélyes gazdasági társaság cégalapítás esetén alapító okiratot kell elfogadni. A társasági szerződést valamennyi tagnak, illetve alapítónak alá kell írnia. Az aláírásnál tag helyett meghatalmazott képviselő is eljárhat. A társasági szerződést közjegyző által készített közokiratba vagy ügyvéd illetve az alapító jogtanácsosa által ellenjegyzett magánokiratba kell foglalni a cég alapításakor. A társasági szerződés a Cégtörvény mellékletét képező szerződésminta megfelelő kitöltésével is elkészíthető. Azonban ekkor a társasági szerződés tartalmát csak a kitöltött szerződésmintában foglalt rendelkezések alkothatják.

 

Mire érdemes odafigyelni gazdasági társaság alapításánál - cég alapítása

A társasági szerződés megkötését követően törvényben meghatározott határidőn belül az alapítást be kell jelenteni a cégbíróságnak.

A cég alapítása után a társasági szerződés megkötésétől számított 30 napon belül (bejegyzés és közzététel végett) be kell jelenteni a cégbíróságnak. A gazdasági társaság a cégjegyzékbe való bejegyzésével, a bejegyzés napján jön létre. Teljes jogosítványokkal csak ettől kezdődően rendelkezhet. Bejegyzés előtt előtársaságként működhet, de bizonyos tevékenységeket nem végezhet (pl. nem végezhet hatósági engedélyhez kötött tevékenységet). A bejegyzéssel a cég bekerül a cégnyilvántartásba, amely közhitelesen tanúsítja a benne lévő jogokat, tényeket, adatokat. A cégnyilvántartás cégjegyzékből és az egyes cégiratokból áll.

 

olcsó cég alapítása online

 

eCégbázis © 2012-2013 - Minden jog fenntartva - Whole World Consulting Kft. Budapest

KFT alapítás vagyis Korlátolt Felelősségű Társaság alapítása akár székhely szerződéssel, hogy a KFT alapítása egyszerűbb folyamat legyen az eCégbázis a KFT alapítása esetén székhelyet is tud szolgáltatni. KFT alapítása kizárólag a teljes eljárási és cégkezelési tudás birtokában ajánlott, mert a KFT alapítás bár egy összetett folyamat és most emelik a törzstőke mértékét. Gondoljuk át ezért biztosan a KFT alapítása a megfelelő cégeljárás amire szükségünk lehet.