Székhely szolgáltatás

A 2006. évi V. törvény 4. címe foglalkozik a cég székhely, telephely és fióktelep kérdésével.

 A 7. szakasz szerint a cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda, a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása,  valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik. A cég létesítő okirata úgy is rendelkezhet, hogy a cég székhelye egyben a központi ügyintézés helye. Cégeljárás szempontjából székhelynek minősül a külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe, a külföldiek közvetlen kereskedelmi képviselete,  valamint az európai gazdasági egyesülés telephelye is.

 

Székhelyszolgáltatás előnyei

A székhelyszolgáltatás opció nem csak a vállalkozások székhelyét hivatott szolgáltatni, hanem mellette más kiegészítő szolgáltatásokat is tartalmaz. A széhely szolgáltatásra bejelentett címre érkező levelek kezelésétől az ügyfélcég értesítései és esetleg irodahelység vagy tárgyaló igénybe vétele.

 

1. Székhely használati hozzájárulás, székhelyszolgáltatás szerződés megkötése után lehet igénybe venni a további opciókat és lehetőséget nyerhetnek a bérlők a székhelyszolgáltatás szerződésben rögzített további szolgáltatásokhoz.

 

2. Minden esetben kezeli a székhely szolgáltató a vállalkozások beérkező iratait és igény szerint tovább postázzák akár felbontás nélkül, átveszik a sürgős küldeményeket és igény esetén szkennelik és továbbítják e-mailen, illetve telefonos értesítés is kérhető

 

3. Meghatározott ideig a cégiratokat megőrizzük a székhelyszolgáltatás helyszínén, és esetleges ellenőrzéseken könnyen elérhető a rendszerezett irattárunkból, illetve digitálisan is megőrizzük a beérkező értesítéseket és elérhető a cég saját online irattárából

 

Székhelyszolgáltatást kik veszik igénybe általában?

 

1. Olyan cégtulajdonosok szeretik igénybe venni a székhelyszolgáltatást, akiknek a vállalkozásához nincs az adott régióban ingatlana, de szeretné oda bejegyezni a cégét.

 

2. Vállalkozások, akik nem akarnak vagy nem tudnak irodát fenntartani vagy a költségek miatt, vagy mert a tevékenységük nem igényli a saját irada meglétét, így székhelyszolgáltatás opciót igényel

 

3. Azok a cégek is igénybeveszik a székhelyszolgáltatás ezen formáját, akik nem szeretnének váratlan megkeresést hivataloktól.

 

4. Székhelyszolgáltatás akkor is jól jön, ha nem akarnak otthonukban kényszerintézkedést, foglalást, végrehajtást.

 

5. A leggyakoribb székhelyszolgáltatás igénylés, ha a cégvezető nem tartózkodik folyamatosan a székhelyen, nem tudják a postát intézni

 

Székhelyszolgáltatás hírek

 

eCégbázis © 2012-2013 - Minden jog fenntartva - Whole World Consulting Kft. Budapest

 


Székhelyszolgáltatás az egyszerüsített cégügyintézések miatt. A Székhelyszolgáltatás mint folyamat egy egyszerű székhely szolgáltatás szerződéssel igénybe vehető. Székhelyszolgáltatás megrendelése igényel egy bejelentést a cégbíróság felé, majd a cég adataival és ügyvezető személyes irataival és megjelenésével igényelheti is. Székhelyszolgáltatás szinte bármilyen vállalkozásnak elérhető. Itt székhelyszolgáltatás olcsón és online megoldásokkal Budapesten és vidéken is. Olcsó székhelyszolgáltatás igényelhető online a gyorsaság miatt.